Sigurna Beba

Axkid Minikid 4 - bezbedno i prostrano sedište sa brojnim pametnim funkcijama

Na srpsko tržište stigao je Axkid Minikid 4. Od oktobra 2023. u našoj ponudi je i ovo inovativno auto sedište, veoma udobno, bezbedno, koje je prošlo Plus test. Namenjeno je malim putnicima od 61 do 125cm, do maksimalne težine od 36 kg, pa će u njemu dete moći da se vozi okrenuto u suprotnom smeru od kretanja vozila do otprilike 7-8 godina. Minikid 4 je unapređena verzija svog prethodnika, sa raznim poboljšanjima za još sigurnije i prijatnije putovanje vašeg deteta automobilom.

Kompanija Axkid ističe da je njihova posvećenost bezbednosti vašeg deteta – bez premca. Zato su uzbuđeni što predstavljaju revolucionarno Axkid Minikid 4 – auto sedište koje omogućava da putovanje “unazad” bude produženo, otprilike do 7-8 godina. Ima napredne sigurnosne funkcije, a u Axkidu su sproveli interne standarde testiranja bezbednosti, kako bi Minikid 4 učinili vašim najboljim izborom.

MINIKID – PORODIČNI HEROJ

Već deceniju je porodica Minikid na evropskom tržištu. Sve modele je krasila funkcionalnost, bezbednost i udobnost, ali svaka nova verzija proizvoda dala je pomak, još nešto bolje, sigurnije i prijatnije za mališane, ali i manje briga za roditelje. Koncept Minikid je poznat po svojim jedinstvenim i patentiranim karakteristikama, kao i po spasavanju mnogih života tokom proteklih godina. A tu su i brojne nagrade i priznanja kako stručnjaka, tako i zadovoljnih potrošača.

PROŠIRENA BEZBEDNOST OKRENUTA “UNAZAD”

Po ko zna koji put pomenućemo da je dečije sedište okrenuto u suprotnom smeru od kretanja vozila do pet puta bezbednije u poređenju sa sedištem koje je okrenuto napred. To je razlog zbog koga toliko potenciramo i sugerišemo da se mlađani putnik što je duže moguće vozi “unazad”. Upravo zato je Axkid toliko posvećen proizvodnji i usavršavanju ovih sedišta. Zbog toga su dizajnirali Axkid Minikid 4 da nadmaši očekivanja, omogućavajući vašem detetu da ostane u sigurnijem položaju okrenutom “unazad” sve dok ne dostigne visinu od 125 cm i težinu od 36 kg.

Auto sedišta okrenuta “unazad” i testiranje na udar od pozadi i sudar

Iz kompanije Axkid navode:“Da bismo bolje razumeli značaj ovih granica, analizirali smo tipične krive rasta deteta i otkrili da prosečni sedmogodišnji dečak ima 125 cm i teži oko 23 kg. Međutim, nije svako dete prosečno. Brojni mališani od 7 godina imaju više od 23 kg. Zbog toga smo podigli letvicu i dizajnirali Minikid 4 za smeštaj mališana težine do 36 kg, kako bismo obezbedili da što više porodica može imati koristi od proširene bezbednosti okrenute “unazad” što je duže moguće.“

Oni dalje kažu:“Iako propisi dozvoljavaju određenu fleksibilnost u ograničenjima težine, kada su u pitanju auto sedišta vezana sigurnosnim pojasom, preuzeli smo inicijativu da sprovedemo rigorozno testiranje do 36 kg, osiguravajući da Axkid Minikid 4 nudi neuporedivu bezbednost za svako dete. To možemo i da potvrdimo!“

ISPUNJAVANJE I PREKORAČENJE BEZBEDNONIH STANDARDA

Ispunjavanje regulatornih bezbednosnih standarda bilo je samo početna tačka za Axkid Minikid 4. „Mi idemo iznad i dalje angažovanjem kako u dobrovoljnom testiranju treće strane, tako i u sopstvenim strogim internim testovima kako bismo obezbedili najviši nivo bezbednosti za vaše dete. Evo kratkog pregleda specijalizovanih, rigoroznih testova koje je prošao naš Minikid 4“, rekli su u kompaniji Axkid.

Švedski Plus test: krajnja potvrda bezbednosti

Plus test je među najtežim testovima sudara na svetu. Ima strožije kriterijume za sile pri udaru i sile u vratu, što ga čini neverovatnim izazovom za prolazak auto sedišta. U Axkidu su rekli:“Sa ponosom objavljujemo da je Minikid 4 uspešno prošao švedski Plus test. Ovo osigurava da je vaše dete zaštićeno od po život opasnih sila na vrat u slučaju frontalnog sudara.“

Naslon za glavu uvek u bezbednom položaju

Test sudara sa K6 i utegnutim prslukom

Za standardno homologaciono testiranje, obično se koristi lutka K6, koja predstavlja prosečno šestogodišnje dete teško 23 kg. U Axkidu su odlučili da prošire njihove mere bezbednosti tako što su lutki dodali prsluk sa utegama i povećali njenu težinu na 36 kg, pa sproveli dodatna ispitivanja na udar. I sedište Minikid 4 je prošlo test koristeći iste ograničene granice kao u testu odobrenja!

Test sudara sa K10

Performanse i bezbednost auto sedišta se takođe verifikuje pomoću takozvane K10 lutke. Ona po veličini predstavlja prosečno dete od 10 godina i teži 36 kg. Povećana dužina leđa i težina znači da lutka K10 pokriva mališane do 125 cm, bez obzira koju krivu rasta prate. Korišćenje lutke K10 u testovima udara i uveravanje da su rezultati u granicama, potvrđuje da deca do 125 cm mogu, bez sumnje, duže da ostanu okrenuta “unazad” u Axkid Minikid 4.

Ukratko, Axkid Minikid 4 ne ispunjava samo bezbednosne standarde – on ih i prevazilazi. Iako je ograničenje težine od 36 kg izbor proizvođača, budite sigurni da su ih rigorozno testirali i potvrdili njegovu bezbednost. Ova posvećenost transparentnosti ima za cilj da vama pruži mir bez premca. Nadamo se da će ovi uvidi pomoći da donesete najbolju odluku za bezbednost vašeg deteta na putu.

Novo na tržištu: Axkid Grand Tour za savršene porodične avanture

KOJE SU RAZLIKE IZMEĐU SEDIŠTA AXKID MINIKID 3 I 4?

Lansiranjem četvrte verzije u porodici Minikid, u Axkidu su neverovatno ponosni na činjenicu da nikada ne prestaju da se razvijaju, da slušaju, unapređuju i uvek dolaze do novih inovativnih ideja kako bi vašem detetu vožnja bila što bezbednija i udobnija. Nadovezujući se na uspeh sedišta Axkid Minikid 3, napravili su nekoliko ključnih ažuriranja za Minikid 4.

» Ažuriran naslon za glavu

Naslonu za glavu data je nova geometrija kako bi se poboljšali pristajanje i položaj vašeg deteta, i tako mlađanom putniku bila pružena još bolja podrška za glavu i vrat. Geometrija naslona za glavu sada više liči na U-oblik u poređenju sa Minikidom 3 koji je imao više oblik slova V. To znači da se oslonac za glavu na Minikidu 4 percipira kao otvoreniji, ne tako zategnut i savršen je za decu svih uzrasta.

» Nova podloga za leđa za veću udobnost

Nova podloga za leđa, koja se može ukloniti, čini Minikid 4 još udobnijim od prethodnika. Odvojila podloga ili zadnji jastuk kako ga mnogi nazivaju, napravljen je od istog visokokvalitetnog materijala kao i vrhunska presvlaka dečijeg auto sedišta. Osim toga, jastučić je dizajniran tako da se veoma lako uklanja ako ne želite da ga koristite ili ako ga treba oprati – znamo da se mogu desiti nezgode…

» Ažuriran umetak za malu decu

Axkid Minikid 4 dolazi sa novim dizajnom dodatnog umetka koji se preporučuje za upotrebu kod mališana uzrasta od 61 do 105 cm. Jastuk za potporu bebe i male dece napravljen je od udobne memorijske pene kako bi malog putnika postavio u savršenu poziciju i pružio mu maksimalnu bezbednost u sedištu. Umetak ima mrežastu tkaninu ​​na zadnjoj strani koja obezbeđuje bolji protok vazduha.

» Novi tekstil

Minikid 4 ima potpuno novi tekstil koji je još mekši i prozračniji nego ranije, pružajući mlađanom putniku ugodno sedenje. Novi tekstil ima istu podlogu kao prethodni Minikid 3 Premium, što znači maksimalnu udobnost za vaše dete.

» Ažurirani detalji i završna obrada

Pored poboljšanja udobnosti i bezbednosti, pažnja je posvećena i detaljima. Unapređena završna obrada je istovremeno elegantna i izdržljiva, Axkid Minikid 4 je dostupan u nizu novih, privlačnih boja koje će oduševiti roditelje i decu.

Da li je skupo bezbedno dečije auto sedište?

REZIME

U Axkidu naglašavaju da su posvećeni tome da deci obezbede najbezbednija i najudobnija sedišta na tržištu. Nikada ne prestaju da slušaju povratne informacije njihovih kupaca i stručnjaka, i uvek nastoje da poboljšaju svoje proizvode. Sa Minikid 4, možete biti sigurni da birate auto sedište kome je pri dizajniranju prioritet bio sigurnost i ugodno putovanje vašeg deteta.

Minikid 4 je bezbedno i prostrano auto sedište sa obimnim pametnim funkcijama, dizajnirano sa švedskim bezbednosnim načinom razmišljanja. Sa svojom velikom dužinom leđa, poboljšanim tekstilnim navlakama i novom geometrijom naslona za glavu, Axkid Minikid 4 je fleksibilno i prilagodljivo dečije sedište okrenuto “unazad” koje može da raste u skladu sa potrebama vašeg deteta – pravi porodični heroj!