Sigurna Beba

Kupovina auto sedišta za dete: u prodavnici ili online?

gde kupiti dečije auto sedište

Pre ili kasnije, roditelj se suočava sa dilemom: gde kupiti dečije auto sedište i koji model izabrati? U dobrim prodavnicama naći ćete kvalifikovane radnike, koji će vam pomoći da donesete promišljenu odluku, prilagođenu potrebama vašeg mališana. S druge strane, kada kupujete online (onlajn), na mreži, možete to da obavite brzo i povoljno, bez potrebe da napuštate svoj dom. Koje je od ovih rešenja bolje? Odgovor ćete pronaći u tekstu koji sledi, sa navedenim prednostima i manama za obe opcije.

Zašto je odabir proverene prodavnice toliko važan pri kupovini auto sedišta?

Pre nego što odgovorimo na pitanje gde da kupite auto sedište, treba da iznesemo neke jednostavne činjenice. Jer, brojni roditelji i dalje potcenjuju ulogu i važnost sedišta prilagođenog veličini deteta. Dakle, umesto da se fokusiraju na izbor najboljeg (i najbezbednijeg) rešenja za malog putnika, oni će pre potrošiti većinu svog budžeta na, recimo, visokokvalitetna kolica. Tačno je da će takva kolica moći da koriste nekoliko godina, a dete će na kraju odrasti i prerasti ih, zar ne?

Štaviše, ako vašem mališanu nije potrebno auto sedište najboljeg kvaliteta, možda je vredno uštedeti i iskoristiti sve prisutne promocije u diskont prodavnicama i supermarketima? E to sigurno nije najbolje auto sedište na tržištu! Možda ni neće odgovarati detetu, a svakako mu neće pružiti opštu zaštitu tokom opasnih saobraćajnih nezgoda! „Nama se to neće dogoditi, sigurno!“ – reči su koje najčešće čujemo od roditelja. To je kao neka vrsta opradvanja zbog čega su se odlučili za pomenuti pristup. I vama sve ovo zvuči poznato, je l’ da?

Da li je skupo bezbedno dečije auto sedište?

Nažalost, takav stav može zaista mnogo da vas košta. Umesto što tražite jeftino mesto pri izboru sedišta, razmislite koliko je zaista važna uloga koju ono igra. Sedište na rasprodaji ili pak kupljeno u supermarketu „jer je bilo na promociji“ je užasno rešenje! Savesni roditelji su odavno shvatili – morate platiti za kvalitet i sigurnost! Uostalom, reč je o najvrednijem što imate – vašem detetu i njegovoj bezbednosti! Zato vredi tretirati auto sedište kao apsolutni prioritet i neophodnu kupovinu.

Ako ste svesni ovoga, verovatno se pitate onda gde ga treba navabiti? Na kom mestu se možete nadati najkvalitetnijim proizvodima? Gde možete dobiti stručnu pomoć i savete o izboru dečijeg auto sedišta i usklađivanju sa vašim automobilom? Možete birati između dve opcije, kao što smo naveli na početku.

Gde kupiti dečije auto sedište?

Kada birate auto sedište za svoje dete, možete da idete u kupovinu u profesionalnu, namensku prodavnicu. Ili da ga kupite online, na mreži. Treba napomenuti da nikako ne mislimo na aukcijske i prodajne lokacije na kojima možete kupiti bilo šta – rizik od pronalaska oštećenog ili neoriginalnog sedišta je u ovom slučaju veoma visok. Umesto toga, izaberite pouzdane i proverene online prodavnice auto sedišta za decu.

Prednosti i mane kupovine u maloprodajnoj prodavnici

*Sveobuhvatna pomoć i stručni saveti – zaposleni u namenskim prodajnim mestima za auto sedišta znaju svoj posao kao niko drugi. Dobićete brojne informacije, savete i prave sugestije o izboru najboljeg auto sedišta za dete. Naučićete kako da pravilno instalirate izabrano sedište i koje su osnovne razlike između različitih modela.

*Garancija na dobijanje originalnog proizvoda – prodavnica „od cigle i maltera“ uvek garantuje za kupovinu auto sedišta pouzdanog proizvođača.

*Bićete u mogućnosti da proverite da li odabrano sedište odgovara vašem automobilu – usklađivanje sedišta sa detetom je naravno najvažnija stvar, ali je takođe važno da se uverite da se izabrani model sedišta lako uklapa u automobil koji vozite. Dok kupujete u maloprodajnoj prodavnici, to možete učiniti na licu mesta, odmah.

*Nedostak kupovine auto sedišta u prodavnici je ograničen izbor. Može se desiti da savršeno dečije sedište ne bude u odabranoj prodavnici. U tom slučaju prodavac će morati da ga naruči sa zaliha ili ćete pak biti upućeni da odete na drugu lokaciju kako biste obavili kupovinu. Znači, šoping će se vremenski produžiti.

Prednosti i mane kupovine online, na mreži

*Pogodnost, udobnost i ponovo udobnost – uključite računar, uđete na sajt odabrane online prodavnice i već ste na korak od kupovine najboljeg auto sedišta za svoje dete.

*Veliki izbor auto sedišta – online prodavnice imaju prednost u odnosu na fizičke prodavnice u tome što je njihova ponuda obično mnogo bogatija. Pregledajte sedišta po želji, upoređujte ih… birajte između različitih veličina, konfiguracija, metoda montaže i mnogih drugih parametara.

*Profesionalna pomoć stručnjaka – kao i u maloprodajnim prodavnicama, i u ovom slučaju možete postaviti pitanja o izabranom sedištu. To je najčešće na četu ili mejlom. Možete pitati sve što vas zanima: od prilagođavanja sedišta visini i težini deteta; preko obeležavanja standarda koji se pojavljuju u opisima proizvoda; do kompatibilnosti datog modela sa vašim automobilom. Na sajtu Sigurna beba želimo da potrošačima i kroz tekstove na našem blogu preporučimo određena sedišta; ukažemo na njihove bitne karakteristike; obavestimo o ocenama na testovima koje su prošli; dobijenim nagradama… Takođe, pokušavamo i da vas informišemo o održanim panelima i konferencijama o bezbednosti saobraćaja; kao i da razrešimo neke nedoumice o određenim temema, navodeći argumente „za“ i „protiv“ priznatih stručnjaka. To su zapravo odgovori na najčešče postavljena pitanja naših potrošača. I renomirani proizvođači auto sedišta imaju svoje sajtove. A, na njima i svoje blogove (kao na primer Axkid). Tu su i njihovi Youtube kanali gde ćete pronaći snimke sa uputstvima koji će vas voditi korak po korak kroz proces sklapanja i montaže sedišta dostupnog za kupovinu u njihovim prodavnicama. Zato, izdvojite malo svog slobodnog vremena i pročitajte te blogove i pogledajte video zapise. Biće vam od koristi, verujte nam.

Iznajmljivanje sedišta

*Povoljnije ponude nego u fizičkim prodavnicama – ako se pitate gde da kupite auto sedište po najnižim mogućim cenama, pogledajte ponude u online prodavnicama. Cene su tamo često primetno niže nego u slučaju kupovine u tradicionalnom izložbenom prostoru. A i možete naći povoljne akcije i kupovinu po značajno nižim cenama u određenom trenutku.

*Nedostatak je što nema mogućnosti isprobavanja odabranog sedišta sa pojedinačnim detetom i automobilom. Ovo je zapravo jedina velika mana kupovine na mreži. Auto sedište mora UVEK da odgovara vozilu u kome će dete putovati. Isto važi i za prilagođavanje sedišta određenom malom putniku. Osim, sedišta za bebe (0-13 kg / 40-85 cm), gde nije moguće isprobati ga na malom detetu tokom trudnoće. Ako izaberete pogrešno sedište, naravno možete ga vratiti bez problema i izabrati drugi model.

I na kraju, gde kupiti auto sedište: u prodavnici ili online, na mreži? Ako u blizini imate specijalizovanu prodavnicu, u kojoj možete računati na stručnu pomoć iskusnog prodavca ili savetnika za auto sedišta, koristite njihove usluge. Zahvaljujući tome, bićete potpuno sigurni da sedište odgovara i vašem detetu i automobilu. Ako takvo mesto ne postoji u vašem kraju, odlučite se za online kupovinu. Ali, prvo dobro istražite da biste znali šta da tražite. Naši blogovi će vam pomoći u ovom zadatku.

axkid_decije_auto_sediste
gde kupiti auto sedište za dete

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

X