Sigurna Beba

Avionaut – dečija sedišta za bezbedno putovanje... i životnu sredinu

buster sediste avionat macspace

Bezbednost naše dece je u srcu brenda Avionaut. Za ovu kompaniju nema kompromisa po tom pitanju, tako da bez obzira na njihove odlične rezultate na crash testovima, stalno poboljšavaju svoja auto sedišta za decu. Ipak, putovanje automobilom nije sve na šta se fokusiraju, jer razmišljaju o bezbednosti na mnogo širem nivou! Svesni su da njihove svakodnevne odluke oblikuju svet u kome će naša deca živeti. Avionaut želi da im obezbedi sigurnu budućnost, i zato izuzetno vode brigu o prirodi. Zbog toga ulažu mnogo napora u optimizaciju svog proizvodnog procesa i smanjenje uticaja njihovog poslovanja na životnu sredinu.

Poljska kompanija Avionaut godinama se bavi industrijom dečijih proizvoda. Tim stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti bezbednosti mališana koji putuju u auto sedištima u stalnoj je potrazi za novim rešenjima i tehnologijama. Podjednako vode računa o kvalitetu, udobnosti i sigurnosti svojih artikala. Pored inovativnih rešenja i tehnologija, Avionaut nudi i moderan dizajn. A, uveli su i medicinski aspekt. Njihovi proizvodi su cenjeni na svetskom tržištu i osvojili su brojne nagrade. 

Ekološki prihvatljivi materijali

Avionaut auto sedišta su napravljena od ekološki prihvatljivih materijala. Ovo uključuje ekspandirani polipropilen (EPP), koji ne sadrži štetne hemijske komponente kao što su isparljivi ugljovodonici. Materijal se 100% može reciklirati, tako da se ne odlaže na deponijama kao druga plastika.

Pored efikasne reciklaže, EPP ima još jednu prednost koja materijal čini ekološki prihvatljivim. Njegova mala težina smanjuje potrošnju goriva kako prilikom transporta materijala do fabrike, tako i prilikom transporta gotovih sedišta do prodajnih mesta, kao i prilikom njihove svakodnevne upotrebe od strane krajnjih kupaca.

Osnova Avionaut sedišta od ekspandiranog polipropilena, Foto: Knauf Industries
Osnova Avionaut sedišta od ekspandiranog polipropilena, Foto: Knauf Industries

Održivost i najbolja praksa

Međutim, materijali koji se lako recikliraju nisu sve. Briga za životnu sredinu se manifestuje već od faze planiranja proizvodnog procesa. Da bi maksimalno iskoristili materijale i minimizirali otpad i zagađenje, u proizvodne pogone Avionaut implementi savremene tehnologije i metode proizvodnje.

Njihova dečija sedišta se izrađuju po tehnologiji „Just In Time“ (JIT), koja podrazumeva isporuku svih sirovina tačno na vreme i samo u potrebnoj količini. Ovo ograničava količinu generisanog otpada, ali i štedi prostor za skladištenje, a istovremeno smanjuje potrošnju energije. Tehnika „Just In Time“ dobro funkcioniše sa metodama „Just In Order“ i „Just In Sequence“. To Avionautu omogućava da optimizujuju i učine proces proizvodnje fleksibilnijim, da precizan odgovor na postavljene porudžbine.

Avionaut sedišta kreirana u saradnji sa fizijatrima i fizioterapeutima

Iz poljske kompanije ističu da je proizvodnja „Just In Time“ moguća samo kada se odvija u srcu Evrope. Dakle, ne morate da se oslanjate na veoma dug proces: od proizvodnje do kupca. Ova filozofija doprinosi smanjenju ugljičnog otiska nastalog, između ostalog, transportom gotovih proizvoda iz Kine. Pored toga, Avionaut daje sve od sebe da se osloni na lokalno snabdevanje, vodeći računa ne samo o životnoj sredini (transport, standardi proizvodnje EU) već i o održivosti privrede podržavajući je na lokalnom nivou.

Dodaju da u proizvodnim pogodnima koriste Kanban metodu kontrole proizvodnje razvijenu u Japanu. Kartice proizvoda koje se koriste u ovom slučaju omogućavaju efikasnu analizu procesa u cilju koordinacije rada različitih timova, eliminisanja suvišnih aktivnosti i brzog otkrivanja problema.  Takođe se fokusiraju na tehničko stanje mašina kako bi manje emitovale zagađivače i trošile manje energije, a da što duže rade bez problema.

U Avionautu kažu da čine sve što mogu kako bi osigurali da deca mogu bezbedno da putuju, i da imaju sigurnu budućnost.

– Mi smo poljska kompanija koja ima visoke ciljeve. Inspirisani smo najsavremenijim i ekološki prihvatljivim postrojenjima širom sveta, koja rade uz poštovanje životne sredine – ističu iz Avionauta.

Inovativni pristup položaju deteta: Upoznajte Pixel PRO modularni umetak

Avionaut – za bezbedno putovanje i životnu sredinu
Avionaut – za bezbedno putovanje i životnu sredinu
X