Sigurna Beba

Avionaut sedišta kreirana u saradnji sa fizijatrima i fizioterapeutima

Mišljenje medicinara je veoma važan element u kreiranju proizvoda brenda Avionaut.

Poljska porodična kompanija Avionaut godinama se bavi industrijom dečijih proizvoda. Tim stručnjaka, sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti bezbednosti mališana koji putuju u auto sedištima, u stalnoj je potrazi za inovacijama i usavršavanjem. Podjednako vode računa o kvalitetu, udobnosti i sigurnosti svojih artikala. Pored novih rešenja i tehnologija, Avionaut nudi i moderan dizajn. A, uveli su i medicinski aspekt. U saradnji sa fizijatrima, fizioterapeutima i babicama sva svoja sedišta prilagođavaju fiziologiji dece. Upravo zato su njihovi proizvodi cenjeni na svetskom tržištu i osvojili su brojne nagrade.

Sva Avionaut sedišta ispunjavaju ECE R-129/i-Size standard za bezbednost. Takođe, prošla su i nezavisne testove, uključujući i one najprestižnije kao što su Plus test i ADAC. Njihova sedišta dobila su i AGR (Aktion Gesunder Rücken) pečat od nemačkog udruženja za zdravu kičmu.

AGR

AGR je nemačko udruženje za zdravu kičmu. Organizaciju čini 150.000 fizioterapeuta i lekara koji se bave problemima kičme. Aktivnosti AGR-a su vođene bezbednošću, udobnošću i ergonomijom sedenja, takođe i u auto sedištima za decu. Pored toga, udruženje brine o pristupačnoj i jednostavnoj montaži i demontaži auto sedišta, što takođe ima direktan uticaj na zdravlje leđa, u ovom slučaju – roditelja.

Testove ne sprovodi direktno AGR, već nezavisna tela poput Foruma Zdrava leđa Živi bolje (Forum Gesunder Rücken besser leben eV) i Saveznog nemačkog udruženja škola za leđa (BdR -Bundesverband deutscher Ruckenschulen eV). Proizvodi se testiraju kako bi pomogli kod bolesti leđa i smanjili bol koji se javlja u tom delu organizma. 

Predrasude o vožnji dece u suprotnom smeru

Proizvodi označeni sa AGR su namenjeni da pruže podršku kičmi i motoričkim organima, što će rasteretiti telo i doneti olakšanje. Pozitivna AGR ocena se dodeljuje artiklima koji su pokazali pozitivan efekat na ljudska leđa i kičmu. Verifikacija se odvija kao rezultat temeljnog istraživanja koje sprovodi nezavisna komisija sastavljena od medicinskih stručnjaka iz mnogih disciplina.

Auto sedišta koja su dobila AGR pečat imaju odličnu preporuku na tržištu. To znači da je struktura sedišta dobra, podržava kičmu i rasterećuje je tokom putovanja, što je važna karakteristika za svakog roditelja pri odabiru i kupovini sedišta za mlađanog putnika. AGR odobrena sedišta ne samo da sprečavaju probleme sa leđima i bolove u njima, već mogu biti od pomoći i u lečenju bolesti povezanih sa mišićno-skeletnim sistemom.

Šta je AGR pohvalio kod Avionaut sedišta?

AGR je kod Pixel i Pixel PRO sedišta istakao, pre svega, njihovu malu težinu, koja podržava kičmu roditelja. Lagan i veoma izdržljiv EPP materijal je takođe bio cenjen. Pored toga, primećeno je da EPP apsorbuje energiju tokom saobraćajne nezgode. AGR je takođe pohvalio umetak, koji stabilizuje karlicu, kičmu i glavu deteta, pružajući malom putniku odgovarajući nivo udobnosti i sigurnosti.

Po mišljenju AGR-a, Aerofix i Aerofix RWF se odlikuju veoma dobrim nivoom prilagođavanja sedišta proporcijama tela zahvaljujući podešavanju visine naslona za glavu, pojaseva i mogućnosti promene nagiba sedišta. Pohvalili su mogućnost prevoza dece u suprotnom smeru od kretanja vozila dok ne dostignu visinu 105 cm. 

Sedište Sky takođe ima mogućnost nameštanja prema detetu zahvaljujući podešavanju naslona za glavu i modularnom umetku. Podesiv naslon za glavu, znači da se može prilagoditi visini deteta u svakoj fazi njegovog razvoja. Prednost ovog sedišta je i pamučni, modularni umetak, čiji se pojedinačni elementi mogu izvući i na taj način se sedište može prilagoditi potrebama deteta koje raste. Uložak ispunjava prostor, nežno grleći dete i pomaže mu da zauzme prirodan položaj, sa karlicom, telom i glavom u pravoj liniji. Stručnjaci AGR-a istakli su da u ovom sedištu dete ima mogućnost da putuje u suprotnom smeru od kretanja vozila dok ne dostigne 125 cm visine ili 25 kg težine.

Zašto ne treba kupovati polovno auto sedište

AGR je postao važna odrednica koja može pomoći u donošenju odluka o kupovini auto sedišta za dete. Vrednuju ne samo bezbednost, nego i ergonomiju.

Poštovani kupci, vodite računa o kičmi vašeg deteta, ali i o svojoj!

Inače, korisnici sedišta Avionaut u slučaju učestvovanja u saobraćajnoj nesreći imaju mogućnost zamene sedišta novim.

Avionaut daje 10 godina garancije prilikom besplatne registracije online. 

auto sedišta prilagođena fiziologiji dece
auto sedišta prilagođena fiziologiji dece
X