Sigurna Beba

Koja je razlika između Venicci kolica Tinum i Upline?

Venicci Tinum vs Upline

U našoj ponudi nalaze se dečija kolica vodećeg svetskog brenda Venicci - modeli Tinum i Upline. Svaki proizvod ove firme dizajniran je da pruži optimalna rešenja za realan život sa bebom. Venicci ne samo da pruža stil, već, što je još važnije, nudi performanse i bezbednost. Oba pomenuta modela su izuzetno funkcionalna i udobna, prefinjenog izgleda, i na prvi pogled teško je uočiti po čemu se razlikuju. Potrudićemo se da razjasnimo tu dilemu, a vi ćete odlučiti koji model više pogoduje vama i potrebama vaše porodice.

Za porodicu sa malim detetom veoma je važan izbor dečijih kolica. Vodi se računa da budu funkcionalna, bezbedna, udobna, lako sklopiva… U njima dete, od novorođene bebe do mališana, treba da se oseća prijatno, kako bi to zaista bila njegova oaza mira i spokoja, sigurno mesto tokom šetnji, odmora, spavanja. Dobra kolica mogu mnogo doprineti da vaše dete bude srećno!

Pri odabiru kolica roditelji treba da vode računa i o amortizaciji, sklopljivosti, stabilnosti, točkovima, prostoru za sladištenje stvari… Jer, sve to utiče da olakšaju svoj svakodnevni život sa malim detetom, kao i da vode računa o svom zdravlju.

Kolica Venicci Tinum zavoleli su pre nekoliko godina brojni konzumenti na raznim meridijanima. Mnoštvo pohvala dobila su pre svega zbog male težine (jedna od najlakših na tržištu) i brzog sklapanja, ali i ostalih karakteristika. Može li biti bolje? Rekli bismo da, jer tu je od jeseni 2022. Venicci Upline. Moglo bi se reći da je to nadograđena i usavršena verzija Tinuma.

Šta su univerzalna dečija kolica i setovi 2u1 i 3u1

Kolica za bebe

Nosiljka

I kod modela Tinum i Upline nosiljka (kolevka) ima dušek neverovatnog kvaliteta, pa na putovanjima kolica mogu uspešno zameniti krevetac. Tu je i panoramska ventilacija za bebu, konfigurisana da omogući slobodnije cirkulaciju vazduha, pomažući da vaše dete bude rashlađeno, mirno i zaštićeno tokom sunčanih dana. Sa druge strane, univerzalna mreža protiv komaraca i providna zaštita od kiše pružaju zaklon od vremenskih nepogoda. A, memorijska dugmad omogućavaju vam da skinete nosiljku jednom rukom. Novi Upline ima i prelepe prošivene navlake na nosiljci. Pogodna je i sigurna za bebu do 9 kg (otprilike do 6 meseci).

Sedeći deo

Sedište (sedeći deo, sedalica) ima isti, veliki kapacitet težine od 22 kg (do otprilike 4 godine). Ima podesiv nagib u 3 položaja. Za dodatnu udobnost, oslonac za noge se takođe može lako podesiti u 3 pozicije tako da odgovara potrebama vašeg deteta. Upline ima i magnetni pojas koji obezbeđuje da lako i bezbedno zakačite bebu. Pojas u 5 tačaka će obezbediti da ona bude bezbedna u jedinici kolica.

Kod oba modela položaj poklopca sedišta (nadstrešnica), naslona za glavu i pojasa se lako može promeniti jednim jednostavnim pokretom ruke.
Sedalica ima super udoban naslon za glavu koji se pomera sa pojasom kako bi bebi obezbedio maksimalnu udobnost. Da biste osigurali dugovečnost vaših dečijih kolica, tu je nadstrešnica koja može da se podigne i poraste kako vaše dete bude više.

Tokom prohladnih dana dete možete utopliti sa štitnikom za noge (ćebence). Sedište kolica je reverzebilno, što znači da se dete može okrenuti u oba smera tokom šetnje.

Šasija

Šasija (ram, okvir) se lako i brzo sklapa – preklapanjem jednom rukom, pritiskom na dugme. Oba modela imaju velike, čvrste gel točkove sa jastučićima, koji omogućavaju da vaše dete uživa u prijatnoj vožnji po bilo kom terenu, pa će kolica prosto da klizi. Prednji točkovi mogu se rotirati za 360°, što znači da se pomeraju u bilo kom smeru koji vam je potreban. Upline ima nadograđeno vešanje! Možete videti vidljive opruge vešanja koje se nalaze na prednjoj i zadnjoj strani kolica.

Inače, ovi modeli kolica su među najlakšim na tržištu! Za to je zaslužan aluminijuski okvir, koji značajno smanjuje ukupnu težinu i čini kolica laganim za guranje.

Novo na tržištu: Axkid Grand Tour za savršene porodične avanture

Dodaci

Među dodacima koji idu uz 2u1 set je i torba za roditelje, koja je kod Upline modela redizajnirana. U ovoj uniseks torbi je i prostirka za presvlačenje, a mogu stati i razne druge potrebne stvari – pelene, flašica, kreme, maramice, omiljena igračka…
Na kolicima su vodoodbojne i UV50 tkanine koje pomažu u zaštiti. Pored toga, prostrana korpa za kupovinu (maksimalno opterećenje 4 kg) obezbeđuje skladište za sve osnovne stvari vaše bebe.

Dimenzije

Što se tiče dimenzija i težine kako Tinum tako i Upline model, kod većine automobila staju bez problema u prtljažnik.

TINUM
Nosiljka:
– dužina 100 cm; širina 58 cm; visina 110 cm;
– težina (bez šasije) 4 kg;
– ograničenje težine – maksimalno 9 kg;
Sedište:
– dužina 73 cm; širina 58 cm; visina 105 cm;
– težina (bez šasije) 4 kg;
– ograničenje težine – maksimalno 22 kg;
Šasija:
– dužina 41 cm; širina 58 cm; visina 63 cm;
– težina sa točkovima 8 kg, bez njih 5,5 kg;

UPLINE
Nosiljka:
– dužina 99 cm; širina 60 cm; visina 112 cm;
– težina (bez šasije) 4,7 kg;
– ograničenje težine — maksimalno 9 kg;
Sedište:
– dužina 92 cm; širina 60 cm; visina 107 cm;
– težina (bez šasije) 4,7 kg;
– ograničenje težine — maksimalno 22 kg;
Šasija:
– dužina 29 cm; širina 60 cm; visina 64 cm;
– težina sa točkovima 8,2 kg, bez njih 5,6 kg.

Venicci dečija kolica
Venicci dečija kolica
X