Sigurna Beba

Šta su univerzalna dečija kolica i setovi 2u1 i 3u1

Kolica za bebe

Univerzalna kolica su vrsta specijalnih dečijih kolica, dizajniranih da zadovolje potrebe mnogih roditelja i pogodna za prevoz novorođenčadi, beba ili male dece. Nazivaju ih univerzalnim jer su u stanju da obavljaju nekoliko funkcija, koje prilagođavaju uzrastu i razvojnim fazama deteta.

Univerzalna kolica se obično sastoje od nekoliko modularnih delova koji se mogu menjati i prilagođavati prema potrebama. Glavni delovi ovih kolica su:

Okvir (ram ili šasija): Ova komponenta ima jaku i laganu konstrukciju. Okvir može biti napravljen od aluminijuma, koji pruža snagu, ali je istovremeno male težine i omogućava roditeljima da lako kontrolišu kolica. Većina ramova ima dizajn koji se jednostavno sklapa za lak transport i skladištenje.

Nosiljka (kolevka, ležeća korpa ili ležeći odeljak): U ovom delu beba može da leži i razgleda oko sebe ili spava. Nosiljka je obično opremljena udobnim jastucima, dušekom i dodacima kako bi se osigurala udobnost deteta. Kada beba već može da sedi, ležeća korpa se na šasiji može zameniti drugim modulima.

Sedište (sedeći deo): Ovo je deo gde dete može da sedi i posmatra svet oko sebe. Okrenut je napred, ali kod većine savremenih modela ima mogućnost i da bude rotiran za 180 stepi, odnosno da je reverzibilno, što znači da dete može da se vozi okrenuto ka osobi koja gura kolica ili da gleda u pravcu kretanja.  Sedište ima postavljen podesiv položaj naslona za leđa i noge, čime se obezbeđuje udobnost za mališana.

Auto sedište: Dečije auto sedište nije obavezan deo, ali brojni setovi ga poseduju. Baš kao i ISOFIX bazu na koju se montira u vozilu. 

Najam dečijih auto sedišta

VAŽNO: Kada birate univerzalna kolica za dete, obratite pažnju na nekoliko važnih karakteristika. Evo nekoliko korisnih saveta koji vam mogu pomoći da odaberete najbolja kolica 3u1 ili 2u1:

1. Funkcionalnost: Važno je da kolica budu praktična i da odgovaraju vašim potrebama. Proverite koje sve delove poseduje set i da li se uklapaju još sa nekim brendom (recimo sa određenim proizvođačem dečijih auto sedišta, ukoliko ono nije uključeno u sistem). Takođe vredi proveriti može li se položaj sedišta promeniti i da li su kolica pogodna za različite starosne grupe deteta.

2. Bezbednost: Proverite da li kolica imaju ispravan bezbednosni sistem za decu, sistem sigurnosnih pojaseva. Pored toga, neophodno je da kolica budu stabilna sa izdržljivim kočnicama kako bi vaše dete bilo bezbedno.

3. Udobnost: Važno je da univerzalna kolica budu udobna i vama i vašem detetu. Proverite da li kolica imaju podesivu ručku, dobro obložene točkove i dovoljno prostora za dete.

4. Jednostavnost i lakoća upotrebe: Vredi proveriti da li su kolica jednostavna za rukovanje i laka za korišćenje. Odnosno da li se lako sklapa, imaju li udobne ručke ili recimo da li ima zgodne džepove za odlaganje raznih stvari.

5. Odnos cene i kvaliteta kolica: Važno je da izaberete kolica koja odgovaraju vašem budžetu, ali u isto vreme imaju kvalitetne materijale i izdržljiva su. Pogledajte različite modele kolica, njihove recenzije, i uporedite odnos cene i kvalitet.

6. Dodaci i funkcije: Svaka kolica mogu imati dodatke i funkcije koje će biti korisne vama i vašem detetu. Recimo, postoji li zaštita od kiše, mreža protiv komaraca, navlaka za noge (ćebence), držač za čašu/flašicu, dodatni pretinci, postolje za kolevku… Razmislite o tome koja dodatna oprema je važna za vas.

Najvažnije je da kolica podržavaju vaš način i stil života, kao i teren na kojem ćete ih najčešće koristiti, da u svakom momentu budu funkcionalna i praktična. Pristupačnost i kvalitet kočnica, ručke i sigurnosnih pojaseva jedne su od važnijih stavki svakog dobrog modela dečijih kolica.

Kvalitetna dečija kolica u našoj ponudi

Od leta 2023. u ponudi Sigurne bebe su dečija kolica. Odlučili smo se za brend Venicci, jedan od vodećih dobavljača kvalitetno dizajniranih kolica. Ova kompanija je na tržište Velike Britanije svoje proizvode lansirala 2011. godine i od tada su mnogo, mnogo napredovali. Venicci se ponosi bliskom saradnjom sa porodicama kako bi se osiguralo da roditelji imaju apsolutno poverenje u njihove artikle, kao i u tekući posao i razvoj. Posvećeni su pružanju izuzetne vrednosti za izdvojeni novac, a da istovremeno obezbeđuju da su njihovi proizvodi izrađeni po najvišim standardima. I da su dizajnirani da pruže rešenja za svakodnevni život sa bebom. Ne samo da Venicci pruža stil, već, što je još važnije, performanse i bezbednost.

Venicci se može pohvatiti brojnim osvojenim priznanjima: prestižna Nagrada za majke i bebu 2023. (Mother&Baby Awards) – o kojoj odlučuju isključivo mame, slaveći najbolje proizvode i brendove; Nagrada za dečiji dizajn 2022. (Junior Design Award) – cenjeno priznanje za porodični stil života, a koju prepoznaju brendovi, klijenti i potrošači; Zlatna nagrada Napravljeno za mame 2021. (Made For Mums Award) za najbolji sistem putovanja ispod 800£; Zlatna nagrada Bizziebaby 2021; Apsolutno Mama 2020 – bronzana nagrada za najbolje putne proizvode ili sisteme za Venicci Tinum; Srebrna nagrada Dadsnet 2020; Nagrada Voljen od strane roditelja 2020 (Loved By Parents Awards) – Venicci Tinum kolica su pobedila kao najbolji inovativni sistem putovanja i kao najbolji sistem putovanja preko 500£; Nagrada za luksuzni stil života 2020 – za najbolja luksuzna dečija kolica; Specijalna nemačka nagrada za dizajn 2019; Nagrada za najbolju bebu i malu decu 2016 – 2018; Grand Prix 2016…

Venicci dečija kolica
Venicci dečija kolica

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

X