Sigurna Beba

Auto sedište Swandoo Charlie

Auto sedište Charlie osvojilo prestižnu Red Dot nagradu

Još jedan proizvod iz asortimana Swandoo dobio je priznanje. Dečije auto sedište Charlie osvojilo je prestižnu Red Dot nagradu za svoj jednostavan za korišćenje i intuitivan dizajn! Tako se ovo sedište pridružilo Albertu, Marie i Curie, koji su se ranije okitili ovom prestižnom nagradom za dizajn.

Jeste li znali da se oko 60% bezbednosnih sistema za decu u saobraćaju nepravilno koristi? Da, dobro ste pročitali, čak 60%. Da li je ovo problem korisnika? Pa, mi mislimo da uglavnom nije. Svaki roditelj treba da bude u stanju da lako razume kako da rukuje bezbednosnim proizvodom bez pomoći stručnjaka. Takođe i da može da nauči svoju decu o tome. Charlie skriva kompleksnost u svojoj unutrašnjosti, eliminišući svaku mogućnost za nepravilnu upotrebu, a tu je elegantni dizajn, kojem su mnogi dali najviše ocene i rekli da se savršeno uklapa u svaki moderni automobil.

ŠTA JE DOBAR DIZAJN?

Napravljen s ljubavlju… za roditelje, od strane roditelja. U kompaniji Swandoo kažu da oni kombinuju ono što su naučili kao roditelji, ljubav koju gaje prema svojoj porodici, ali i strast prema dobrom dizajnu.

– S obzirom na naše užurbane živote, posebno otkako smo postali roditelji, ono što nam je ključno je da pronađemo načine da ugradnju i upotrebu auto sedišta učinimo jednostavnim i lakim. Naša sopstvena iskustva inspirisala su nas da kreiramo proizvode koje bismo želeli da imamo za sopstvenu decu. U našem dizajnu sve teče… kao u životu! – kažu iz tima Swandoo.

Axkid ONE osvojio Red Dot nagradu

Ko stoji iza pobedničkog dizajna?

Svaka čast Swandoo neverovatnom dizajnerskom i inženjerskom timu (sleva: Flo, Niko, Aleks) za kreiranje  inovativnog i elegantnog proizvoda, kao što je Charlie! 

Dobar dizajn je:
*Inovativan
*Čini proizvod korisnim
*Lep vizualno (estetski)
*Čini proizvod razumljivim
*Nenametljiv
*Iskren
*Dugotrajan
*Promišljen do poslednjeg detalja
*Ekološki

Dizajn sedišta Charlie je mnogo više nego što se čini na prvi pogled!

1. Sigurnosni pojas na mestu, bez praznina
Charie je toliko jednostavan za upotrebu, da ga čak i dete može koristiti! Dizajniran je da spreči pogrešno postavljanje pojasa u vozilu. Tako i svako dete može lako i bezbedno da se osigura, i to svaki put. Jedna od najvećih opasnosti auto sedišta na tržištu je potencijal pogrešnog provlačenja sigurnosnog pojasa kroz praznine između različitih delova sedišta. Dizajn Charie sedišta skriva sve praznine ispod tkanine, što onemogućava pogrešno postavljanje pojasa.

2. Ostanite sveži!
Regulisanje telesne temperature vašeg deteta je ključno. Jer, pregrevanje može dovesti do dehidracije ili umora. Dozvoljavajući vazduhu da cirkuliše oko tela mlađanog putnika kroz brojne ventilacione rupe i posebne pene, duge znojave vožnje su stvar prošlosti!

3. Bočna krila koja rastu, kao vaše dete!
Bočna krila kod sedišta Charlie su uvek spremna da se prilagode i prošire kako bi pratili vaše dete koje raste. I hajde da se suočimo sa tim –  kako mališani ulaze u tinejdžerske godine, svi počinjemo da osećamo da se pomalo uvlači strah. Ali sa sedištem Charlie kraj sebe, možete biti sigurni da će se maleni putnik uvek odlično voziti. Prilikom pomeranja naslona za glavu nagore, krila će se proširiti za 40 mm u svakom pravcu; za dodatnih 80 mm unutrašnjeg prostora; poboljšavajući udobnost i bezbednost sedišta.

4. Udobna navlaka sa sigurnosnom funkcijom
Verujte nam, vaša deca nikada neće želeti da sede na bilo čemu drugom kada isprobaju Swandoo premium podloge za sedišta. Upotreba štampanog silikonskog uzorka na poklopcu površine za sedenje pomaže da se izbegne porinuće u slučaju frontalnog udara.

5. Pena za naslon za glavu… tako meka
Nema više borbe da držite glavu vašeg deteta uspravno ili brige o bezbednosti i udobnosti njegovog vrata.

Šta znači pravilno korišćenje auto sedišta

Iako je prirodno biti privučen proizvodima koji izgledaju dobro, dizajn je mnogo više od estetike. Dizajn rešava probleme i stvara sjajno korisničko iskustvo. On je sastavni deo načina na koji svaki proizvod funkcioniše, do najsitnijih detalja. Dakle, pre nego što napravite sledeći odabir i kupovinu, razmislite o tome koliko vam dobar dizajn može zaista koristiti, osim što je lepog izgleda. Zapamtite, dizajn je način na koji stvari funkcionišu, a ne samo kako izgledaju. Pravi dizajn može zaista napraviti tu razliku.

Swandoo je nedavno sproveo anketu među svojih potrošačima, sa željom i namerom da još više unaprede svoje artikle. Između ostalog, zamolili su korisnike da na razne načine testiraju dečija auto sedišta, i to do krajnjih granica. I sedište Charlie bilo je na testu. Rezultati su bili odlični. Brojni roditelji poslali su svoje odgovore, snimke, fotografije…

– Ono što najviše volim kod Charlie sedišta su inovativna rešenja kao što su podesivi naslon za glavu, mekana presvlaka, proširenje bočnih strana sedišta i konzistentan dizajn. Verujte mi na reč, testirala sam auto sedište u raznim situacijama, sedište me je veoma impresioniralo! – Magdalena Florek-Ludvig, mama dve devojčice.

Saveti za održavanje auto sedišta

RED DOT NAGRADA ZA DIZAJN

„U potrazi za dobrim dizajnom“ – Red Dot Design Award je prestižno svetsko takmičenje u dizajnu. Da bi se na profesionalan način procenila raznolikost u oblasti dizajna, nagrada Red Dot se deli na tri discipline – Dizajn proizvoda; Brend i komunikacioni dizajn; i Dizajnerski koncept. Sa više od 18.000 prijava, Red Dot je jedno od najvećih svetskih takmičenja u dizajnu.

Godine 1955. prvi put se sastao žiri da proceni najbolje dizajne. Devedesetih godina prošlog veka, direktor Red Dota profesor dr Peter Zek razvio je naziv i brend nagrade. Od tada, tražena i poštovana odlika je cenjeni međunarodni pečat izuzetnog kvaliteta dizajna. Laureati se predstavljaju u godišnjacima, muzejima i onlajn. Više informacija dostupno je OVDE.

Ovo takmičenje ima za cilj da pronađe najbolje proizvode u godini, koji mogu biti estetski privlačni, funkcionalni, pametni ili inovativni, ali ono što im je zajedničko je njihov izvanredan dizajn.

 

X