Sigurna Beba

Swandoo preporuka: Albert ili Marie - koje sedište nabaviti za novorođenče?

Kada iščekujete dolazak bebe, trudite se da pripremite i obavite mnogo toga, kako bi sve bilo spremno za novog člana porodice. Neki sastave spisak, pa se na njemu osim redovnih pregleda doktoru nađu i oslobađanje prostora za presvlačenje novorođenčeta; šta treba pozajmiti ili uzeti od bliskih prijatelja i rođaka; kupovina kreveca; garderobe; flašica; cucli... Među važnim stavkama odgovornih roditelja svakako je i dečije auto sedište. Ali, koje odabrati u bogatoj ponudi na tržištu?

Kompanija Swandoo želela je da pomogne novim i budućim roditeljima. Pitanje koje od njih redovno dobijaju je da li bi mlađani putnici vožnju trebalo da započnu u auto sedištu Albert ili Marie? Oba sedišta su podjednako bezbedna i pogodna za novorođenčad, ali nude različite prednosti. Ne postoji jedinstven odgovor, i odluka na kraju zavisi od vaših individualnih potreba. Ako ovo zvuči prilično komplikovano, ne brinite. U nastavku ćemo detaljnije pogledati šta svako od pomenutih sedišta može da ponudi. A i ostavljamo četiri pitanja koja će pomoći da donesete vašu odluku.

Pre nego što počnemo mala napomena – akcenat je na i-Size sedištima renomiranog austrijskog brenda Swandoo, Albert i Marie. Međutim, većina datih informacija može se odnositi i na druga i-Size sertifikovana sedišta istih kategorija.

auto sedište za bebe
auto sedište za bebe

Podsećamo da je Swandoo svoju delatnost usmerio ka dizajniranju i proizvodnji auto sedišta za decu. Firmu je oformila grupa roditelja sa željom da svojim a i mališanima širom sveta omogući maksimalnu bezbednost tokom putovanja automobilom. Oslanjajući se na sopstvenu stručnost u inovacijama i razvoju proizvoda, preuzeli su izazov da pomeraju postavljene standarde. Talentovani međunarodni tim sa velikom strašću razvija visokokvalitetne proizvode. Oni kreiraju najbolja moguća rešenja koja će vam pomoći da postignete zdrav i opušten porodični život. Ono što ovaj brend čini jedinstvenim je što na svoje artikle daje doživotnu garanciju (jednostavnom registracijom na sajtu firme OVDE), što dovoljno govori o kvalitetu proizvoda.

Zaštitni znak brenda Swandoo je labud. Ova životinja je brižni roditelj. Bebe labudova putuju na leđima svojih roditelja, zaštićeni njihovim podignutim krilima – na isti način kao što ljudi roditelji koriste auto sedišta da zaštite svoje mališane.

Razlike između sedišta za decu Albert i Marie

Kao i kod svake značajne odluke o kupovini, važno je prvo dobiti činjenice. Hajde da pogledamo karakteristike pomenutih sedišta. I, šta ih to čini odličnim izborom za vas i vaše novorođenče.

ALBERT

Generalno, preporučujemo da počnete sa nosiljkom za bebe, kao što je Albert, posebno za nedonoščad i veoma male bebe. Kao što samo ime kaže, nosiljke za bebe su posebno razvijene da zadovolje potrebe mališana u prvih 18 meseci. Obično se može koristiti od rođenja pa sve dok vaša dete ne dostigne oko 85 cm visine (kada može da pređe na dečije sedište).
Dodatni jastuk za novorođenče i podesivi naslon za glavu obezbeđuju savršeno pristajanje vašoj bebi koja raste u svakoj fazi. Samo okrenut „unazad“, odnosno instaliran u suprotnom smeru od kretanja vozila, Albert se može lako postaviti u auto, koristeći ili određenu ISOFIX bazu ili sigurnosni pojas vozila. U obe moguće instalacije, proglašen je pobednikom na evropskim potrošačkim testovima – samo da se zna!
Ono što Alberta čini odličnim izborom za roditelje sa novorođenčetom je njegova mobilnost. Naročito u prvih nekoliko meseci bebe spavaju između 14 i 17 sati dnevno – ako imate sreće! Zahvaljujući Albertovoj ručki, jednostavnoj instalaciji i kompatibilnosti sa kolicima, nema potrebe da ometate dragoceni san vašeg čeda nakon što stignete na odredište. Pružajući zaista besprekorno iskustvo putovanja, roditelji mogu jednostavno da podignu nosiljku iz vozila, ponesu je u dom, pa čak i da je prikače na neka od mnogih kompatibilnih kolica za osvežavajuću šetnju – sve to bez potrebe da bude svoje usnule mališane.

MARIE

Druga opcija za vaše novorođenče je Swandoo rotirajuće auto sedište – Marie. Pogodno je od rođenja pa do 105 cm visine. Može se koristiti otprilike tokom prve četiri godine života vašeg deteta. U vozilu, ovo sedište je instalirano sa integrisanim ISOFIX sistemom. Može se koristiti „unazad“, kao i prema napred kada vaše dete dostigne određenu starost/veličinu. Uprkos ovoj opciji, preporučujemo da se mlađani putnik vozi u suprotnom smeru od kretanja vozila što je duže moguće. Saznajte više o tome zašto su dečija sedišta okrenuta unazad bezbednija OVDE.
Kao i Albert, i kod sedišta Marie naslon za glavu može se podesiti u odnosu na visinu vašeg deteta, dok jastuk za novorođenče daje vašem mališanu dodatni podsticaj. Pored toga, postoji i opcija da nabavite krila za maženje Cuddle Wings. Sa njima možete obezbediti optimalno pristajanje za veoma malu bebu i nedonoščad.
Prednost broj jedan sedišta Marie definitivno je dugačak period korišćenja. Umesto dva dečja sedišta možete da prođete samo sa Marie tokom prvih nekoliko godina života vašeg deteta. E, jedino nedostaje mu mobilnost koju Albert nudi. Jer, u starosnoj grupi u kojoj je Marie, znači da je sedište veće, teže i da obično ostaje dugo instalirano u vozilu.

Četiri pitanja koja treba da postavite sebi

Pošto smo utvrdili prednosti svakog sedišta, hajde da sada pogledamo kako i koliko su one relevantne za vaše potrebe. I to tako što ćete odgovorite na sledeća pitanja.

1. KOLIKO ĆU ČESTO PUTOVATI SA SVOJIM NOVOROĐENČETOM?

Ako je vaš odgovor „često“ ili „skoro svaki dan“, onda je nosiljka za bebe kao što je Albert pravi izbor. Ergonomski dizajnirani i savršeno prilagođeni potrebama bebe, roditelji mogu lako da postave i izvade Alberta u/iz vozila kako bi prevezli svoje mališane, bez potrebe da bude bebu koja spava.
Isto važi i ako redovno prebacujete nosiljku iz jednog automobila u drugi. Zamislite da se negde odvezete, ali planirate da se vratite taksijem. Ili krenete u šetnju sa svojim mališanom i onda vam treba prevoz do kuće.
Ukoliko ne koristite svoje vozilo toliko često, pa samim tim Albertova mobilnost nije vaša primarna potreba, sedište Marie bi moglo biti poželjniji izbor s obzirom na dug period korišćenja.

2. KOJI SU MOJI PLANOVI PUTOVANJA?

Ako planirate da putujete sa svojom bebom, Albert je poželjan saputnik. Bilo da treba da iznajmite automobil na svom odredištu ili da se prevozite taksijem, nosiljku je lako poneti sa sobom. I ona osigurava da vaše dete bude bezbedno gde god da se vozite.

3. DA LI ĆU KORISTITI ADAPTERE ZA KOLICA?

Jedna od Albertovih prednosti je da se lako može pričvrstiti na kolica zahvaljujući adapterima. Međutim, u slučaju da već imate sistem kolica kod kuće i ne planirate da koristite Alberta na kolicima, to je nešto što biste mogli da uzmete u obzir prilikom donošenja odluke između dva pomenuta sedišta.

4. KOLIKO JE VELIKA MOJA BEBA?

Razumemo da ovo nije nešto što možete znati unapred. Uopšteno govoreći, preporučujemo da koristite Albert ako je vaša beba veoma mala, sitna ili nedonošče, jer najbolje odgovara krhkim potrebama naših mališana. Ako ste već odlučili da je za vas bolja opcija Marie, možda biste želeli da razmislite o dodavanju Swandoo krila za maženje na svoje sedište, Cuddle Wings. Zadovoljni kupci su im dali odlične ocene i preporuke. Kako kažu, iako ne postoji ništa što može da zameni osećaj da ste umotani u nečije brižne ruke, Swandoo Cuddle Wings su sledeća najbolja stvar.

Albert ili Marie – za koje ćete se sedište odlučiti, koje je bolje za vas, vašu bebu i porodične potrebe? Nadamo se da vam je ovaj blog pomogao u tome da donesete odluku. Ako ste i dalje u nedoumici ili imate još pitanja, slobodno se obratite Sigurnoj bebi. Ili dođite u našu prodavnicu i na licu mesta „upoznajte“ Alberta i Marie.

auto sedište za bebu Swandoo Albert
auto sedište za dete Swandoo Marie od 40 do 105cm do 18kg
X