Sigurna Beba

Axkid ONE – Plus Test Najbolja Ocena Za Bezbednost Auto Sedišta

Axkid ONE je sada Plus testiran i pridružio se ostatku Axkid ponude, odnosno dečijim auto sedištima okrenutim u suprotnom smeru od kretanja vozila, koja su ranije takođe prošla rigorozni švedski test.

U asortimanu brenda Axkid gde su sva sedišta, okrenuta u suprotnom smeru od kretanja vozila i Plus testirana, veliki stepen sigurnosti je zagarantovan za vaše dete u slučaju životno opasnih sila udara, koji utiču na vrat kada dođe do frontalnih sudara. Ali kako to može biti zagarantovano? I šta je tačno Plus Test?

Šta je Plus test i šta on znači za auto sedišta za decu?

Da bi se auto sedište uopšte našlo na tržištu i bilo ponuđeno za prodaju, mora da prođe nekoliko obaveznih bezbednosnih testova u skladu sa važećim propisima (UN ECE R44 & R129). Plus Test je, s druge strane, dobrovoljan dodatni crash test. Na njega proizvođači auto sedišta mogu da prijave svoje proizvode. Plus test je pokrenut 2007. godine, kao odgovor na nedostatak procene sile na vrat mlađanih putnika u reguatornom testiranju, a sa željom i namerom da bude zaštićen na najbolji način, pogotovo u slučaju sudara. Test je razvijen u saradnji između švedskih stručnjaka za bezbednost i VTI (Švedski nacionalni institut za istraživanje puteva i transporta). Plus testirana auto sedišta osiguravaju da vaše dete nije izloženo silama vrata opasnim po život tokom frontalnog sudara.

Plus test postavlja velike zahteve za bezbednost auto sedišta. Sastoji se od mnogo jačih udara u isto vreme, i takođe meri sile kojima je izložen dečiji vrat u slučaju frontalnog sudara. To znači da sedište koje položi obavezne testove, a i Plus Test, pruža vašem detetu veću bezbednost i sigurnost.

Axkid ONE osvojio Red Dot nagradu

Dodatna sigurnost se uglavnom zasniva na ekstremnim uticajima sila kojima je dečije auto sedište izloženo tokom Plus testa. U poređenju sa obaveznim testovima, on podrazumeva:

* Veća brzina prilikom sudara – u Plus testu korišćena je veća brzina automobila što izaziva veću jačinu sudara, a što zauzvrat znači veće opterećenje na auto sedište;

* Kraće kočenje – u Plus testu kočioni put je kraći, što takođe izaziva veću jačinu sudara. U kombinaciji sa većom brzinom krajnje opterećenje na sedište i dete znatno je veće nego na obaveznim testovima;

* Senzori za vrat – Plus test postavlja zahteve za opterećenje vrata deteta i pažljivo meri pritisak na njega tokom sudar. Ovo je vitalan parametar, koji trenutno nije uključen u obavezne testove.  

Plus test je jednostavno razvijen da olakša izbor auto sedišta time što jasno pokazuje koja su sedišta najbezbednija za vaše dete.

ADAC test potvrdio: Axkid ONE – najbolji u klasi 0-7 godina

Axkid ONE je najnovije Axkid sedište koje je odobreno na Plus testu. Reč je o prvom sedištu na svetu sa ISOFIX oznakom do 125 cm! Sedišta koja su uključena u novi i-Size pravilnik su Plus testirana u skladu sa detetovom visinom, a ne u odnosu na težinu. To znači da je auto sedište Plus testirano i odobreno za decu do 125 cm, a to pruža velike mogućnosti za produženje perioda sedenja u suprotnom pravcu od kretanja vozila i za bezbednost mališana.

Sva Axkid sedišta koja su okrenuta u suprotnom smeru od kretanja vozila su Plus testirana, na šta smo veoma ponosni. Sigurnost deteta je najveći prioritet i zahvaljujući Plus testu možemo da garantujemo visok nivo sigurnosti pri sudaru.

Sedišta koja su prošla prestižni Plus test imaju ovakvu oznaku

X