Sigurna Beba

Podloga za hlađenje: Šta učiniti da se dete ne znoji u auto sedištu?

podloga protiv znojenja aeromoov

Svako od nas željno iščekuje odmor iz snova, međutim, veliki broj roditelja brine kako će proći dug put sa malim detetom u automobilu. Vrućinu mogu da osete svi, a najmlađi putnici na nelagodnost reaguju iritacijom i plačem. Šta učiniti da se dete ne znoji u svom sedištu u vozilu? Kako da putovanje prođe bez problema?

Hipertermija i pregrevanje u automobilima su češći nego što se misli. Svake godine se događaju nemile situacije kada se deca pregreju tokom vožnje leti. Odgovorni roditelji svakako će, pre svega, voditi računa o odgovarajućoj temperaturi u unutrašnjosti vozila. Međutim, ima i manje očiglednih rešenja za ove probleme. A to je podloga za hlađenje ili kako je još nazivaju navlaka protiv znojenja za dečije sedište. Ona zaista može biti od velike pomoći. 

Šta učiniti da vožnja bude prijatna tokom žarkih dana?

Nažalost, visoke temperature ne utiču pozitivno na udobnost vožnje najmlađih putnika. Pravilno zategnuti pojasevi primoravaju da koža bude u stalnom kontaktu sa presvlakom sedišta u vozilu, što obično uzrokuje vlaženje kose i leđa. Šta učiniti da se dete ne znoji u svom sedištu? Pre svega, uverite se da je temperatura u kabini auta optimalna. Koristan dodatak su štitnici za prozore (suncobrani). Oni će smanjiti količinu sunčevih zraka koji padaju na mališana i dečije sedište, i zaštitiće od štetnih UV zraka. Najbolje je uključiti ventilacione otvore tokom vožnje kako bi se obezbedila konvekcija vazduha unutar automobila.

U toplim danima, međutim, bolje je ne koristiti klima uređaj predugo da se dete ne prehladi – optimalna temperaturna razlika između unutrašnjosti vozila i okoline nije veća od 5–6 stepeni. Veoma korisna je i letnja zaštita za dečija sedišta. Proizvođači kvalitetnih dečijih auto sedišta u svojoj ponudi obično imaju i ove navlake. Ne samo da sedište štite od prljavštine, nego i od zagrevanja po žarkom danu. Omogući će malom putniku veću udobnost i bezbednost tokom putovanja.

Šta se još može učiniti? Možete uložiti u podlogu za hlađenje! Ona će obezbediti bolju cirkulaciju vazduha između dečije kože i sedišta.

Kako funkcioniše podloga protiv znojenja za auto sedište?

Princip funkcionisanja ovog dodatka je veoma jednostavan. Većina jastučića protiv znojenja napravljena je od dva sloja materijala. Na strani sedišta je trodimenzionalna mrežasta tkanina sa strukturom šupljeg saća koji se preklapa pod različitim uglovima. Zahvaljujući takvoj konstrukciji, između dečijih leđa i presvlake sedišta formira se otvor u kome vazduh može slobodno da cirkuliše. Isto tako, gornji deo jastučića je napravljen od prozračnog materijala, koji je prijatan na dodir. To može biti, na primer, pamuk ili bambus tkanina, što je idealno za toplo vreme.

Koje mesto u automobilu je najbezbednije?

Kako odabrati podlogu za hlađenje za auto sedište?

Neophodno je da navlaku protiv znojenja prilagodite svom auto sedištu. Izabrani model ne sme da sklizne, namota ili preklopi pojaseve, jer u slučaju brzih manevara na putu može da ometa raspodelu sila i negativno utiče na bezbednost deteta. Kada birate rasladni jastučić, pre svega se preporučuje da proverite web lokaciju proizvođača da biste pronašli model dizajniran za određeno auto sedište. Veoma je važan i pravilan izbor prave veličine – podloga je dostupna u tri veličine koje se poklapaju sa modelima auto sedišta za decu. Još jedan važan kvalitet jastučića je njegova mogućnost pranja. Kada putujete sa detetom, mogu se desiti razna iznenađenja, a najpogodnije je prljavu navlagu oprati u veš-mašini.

AeroMoov – visok standard, prijatno putovanje

U ponudi Sigurne bebe je Axkid podloga za hlađenje AeroMoov. Pomoću nje ćete smanjiti rizik od toplotnog udara i izbeći mokra leđa ili lepljivu kosu mlađanog putnika. Mekana je, udobna, fleksibilna i može se prati u veš-mašini na temperaturi od 40° C. Jedinstvena 3D tehnologija odvodi višak toplote i pomaže da svež vazduh cirkuliše. Apsorbuje vlagu i znoj. Izrađena je od organskog pamuka, koji se može reciklirati.

AeroMoov je najbolji proizviđač za zaštitne slojeve. Upravo sa njim je kompanija Axkid, stručnjaci za auto sedišta okrenuta u suprotnom smeru od kretanja vozila, ostvarila saradnju. Postigli su visoke standarde kada je reč o udobnosti i kvalitetu. Axkid podloga kompanije AeroMoov dizajnirana je da savršeno odgovara auto sedištu okrenutom “unazad”. Sa inovativnim dvodelnim dizajnom, naslon za glavu se lako podešava i kada je mali putnik u sedištu. Air sloj je sertifikovan za OekoTek 100 Class 1. To znači da je vazdušni sloj potpuno bez supstanci koje bi mogle biti štetne za dete.

Najam dečijih auto sedišta

Axkid podloga za hlađenje AeroMoov
Axkid podloga za hlađenje AeroMoov

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

X