Sigurna Beba

Putovanje počinje kod kuće: Pripremite dete za auto sedište i vožnju

Auto sedište je nešto sasvim novo za dete i može izazvati anksioznost. Zbog toga je važno da mlađanog putnika pre nego ga povezete na prvo putovanje upoznate sa “novotarijama”. Pripremite dete za vožnju i auto sedište.

U današnjem svetu su mobilnost i putovanja postali sastavni deo naših života. Baš zato je neophodna priprema najmlađih članova porodice za bezbednu i udobnu vožnju. Avionaut nas je upoznao sa kampanjom “Putovanje počinje kod kuće“. Ona naglašava važnost pravilne pripreme mališana, posebno beba, za njihovo prvo putovanje automobilom. Pripremite dete za auto sedište i vožnju. Evo nekoliko saveta kako da stvorite savršeno okruženje za svoje čedo, počevši od vašeg doma.

1. Navikavanje deteta na auto sedište

Auto sedište je nešto sasvim novo za dete i može izazvati anksioznost. Zbog toga je važno da svoju bebu upoznate sa sedištem čak i pre njenog prvog putovanja. Postavite sedište kod kuće u prostor gde mališan provodi mnogo vremena. Dozvolite mu da istražuje sedište u bezbednom okruženju. Neka ga dodiruje, leži u njemu, igra se sa njim kada je to moguće. Ovo će pomoći vašem detetu da se oseća sigurno kada dođe vreme za pravo putovanje.

2. Rutina i duševni mir

Deca najbolje reaguju na rutinu i predvidljivost. Pokušajte da uvedete auto sedište kao deo prirodne, svakodnevne rutine. Na primer: stavite dete u auto sedište na kratko svakog dana. Za to vreme možete mu čitati knjige ili slušajte zajedno tihu muziku. To će vam pomoći da stvorite pozitivne asocijacije na dečije auto sedište.

3. Sigurnost i udobnost

Prilikom odabira dečijeg auto sedišta obratite posebnu pažnju na nivo bezbednosti i udobnosti. Proizvodi kao što su Cosmo, Pixel PRO i Sky 2.0 dizajnirani su imajući na umu potrebe deteta, čineći ih bezbednim i udobnim tokom putovanja. Uverite se da je sedište pravilno postavljeno u automobilu! Takođe i da je mlađani putnik pravilno pričvršćen u skladu sa uputstvima proizvođača.

4. Pozitivno pojačanje

Kada upoznajete svoje dete sa auto sedištem, koristite pozitivno pojačanje. Pohvalite svoje čedo svaki put kada mirno provodi vreme u sedištu, čak i ako su to samo kratki trenuci. Takođe, možete da koristite dečije omiljene igračke ili knjige kako biste vreme provedeno u sedištu učinili privlačnijim. Pogledajte video OVDE.

5. Trenuci zajedno

Iskoristite ovo vreme da izgradite vezu sa svojim detetom. Putovanje počinje kod kuće i zajednička priprema za njega mogu postati dragoceni trenuci provedeni skupa. Neka ovi prvi momenti u sedištu postanu prilika da se zajedno smejete, igrate i učite.

Kampanja „Putovanje počinje kod kuće“ je podsetnik da pravilna priprema za putovanje sa detetom počinje mnogo pre nego što izađete iz kuće. Stvaranje bezbednog i udobnog okruženja za vaše dete, upoznavanje i navikavanje na auto sedište, kao i izgradnja pozitivnih asocijacija na vožnju su ključ za srećna i sigurna zajednička putovanja!

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

X