Sigurna Beba

Sigurno i ergonomsko putovanje sa bebom

Verovatno se većina novih roditelja pita da li putovanje sa malim detetom može biti bezbedno. Odgovor je DA. Ipak, pomenuta bezbednost se sastoji od mnoštva smernica koje roditelj treba da poštuje. Putovanje sa novorođenčetom ili bebom je pravi izazov. Dete u ovom periodu zahteva posebnu pažnju, udobnost i, posebno, sigurnost.

Postoji nekoliko pravila koja bi svakako trebalo da zna pre nego što krene na vožnju autom sa detetom. Većina je dobro poznata, kao što je vožnja bebe okrenuta u suprotnom smeru od kretanja vozila, odnosno “unazad”, ili prevoz deteta u auto sedištu ne duže od dva sata (nakon ovog vremena, trebalo bi da bude pauza koja omogućava mlađanom putniku da promeni položaj). Stvaranje idealnih bezbednosnih uslova za dečija auto sedišta zasniva se na konceptu ergonomije.

Ergonomija dečijeg auto sedišta

Šta je ergonomija u pogledu sedišta i deteta koje se u njemu prevozi?

Ergonomija u auto sedištu je jedan od najvažnijih faktora koji određuju bezbednost malog putnika. Ona je odgovorna za pravilno pozicioniranje tela deteta u autosedištu. Odgovarajući položaj podrazumeva onaj koji doprinosi rastu bebe, podstiče ga, obezbeđuje pravilnu poziciju deteta u sedištu, ne ometa njegovo kretanje i sprečava razvoj refluksa.

Koje mesto u automobilu je najbezbednije?

Zašto je ergonomija ključna

Roditelji se možda pitaju zašto je ergonomija toliko važna? To je zato što novorođenče ili beba još nije u stanju da stabilno sedi u sedištu zbog krhkosti kičme i okolnih mišića, koji su preslabi. Treba imati na umu da pravilan položaj deteta u auto sedištu takođe indirektno utiče na razvoj njegove kičme i pomaže da se obezbedi dobra cirkulacija u respiratornom traktu (pravilnu prohodnost disajnih puteva). Pored toga, beba ne može da drži glavu pravilno (stabilno), što je takođe nešto što bi svaki roditelj ili staratelj trebalo uzeti u obzir. Zato pozicioniranje torza, glave ili karlice deteta u sedištu u potpunosti zavisi od roditelja.

Avionaut sedišta kreirana u saradnji sa fizijatrima i fizioterapeutima

Avionaut, bezbednost i ergonomija

Brend Avionaut omogućava vašem detetu da bezbedno putuje bukvalno u svakom pogledu.  Roditelji imaju mogućnost da izaberu sedište za svoj automobil, što je izuzetno važno, a pored toga, ono se takođe prilagođava malom putniku zahvaljujući modularnom umetku ili podesivom naslonu za glavu.

Vredi napomenuti da neki modeli sedišta Avionaut bukvalno “rastu sa vašim detetom“, naravno do određene granice.

Avionaut proizvodi uključuju auto sedišta iz tri grupe: za odojčad do 13 kg; za decu od 9 do 18 kg; i za stariju decu od 15 do 36 kg (do približno 12 godina). Dodatno poseduje sve sertifikate i testove koji potvrđuju specifične aspekte bezbednosti proizvoda. Pored toga, prelepe boje artikala privlače pažnju ne samo dece, već i roditelja.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.