Sigurna Beba

swando charlie

Swandoo Charlie dobio 5 zvezdica za bezbednost na ADAC testu

Jedan od najvažnijih testova za dečija auto sedišta u Evropi sprovodi najveća asocijacija proizvođača automobila u Evropi, nemački ADAC. To je veoma uvažen i poštovan test za potrošače, koji procenjuje bezbednost i funkcionalnost dečijih sedišta. Nedavno je Swandoo Charlie sjajno ocenjen.

Svake godine u maju, nemačka kompanija ADAC i Stiftung Warentest zajedno sa Međunarodnom organizacijom za testiranje i istraživanje potrošača (ICRT), objavljuju rezultate najvećeg testa za dečija auto sedišta. Neki od najnovijih modela auto sedišta na tržištu se testiraju, a kriterijumi za ocenjivanje su striktniji nego za Evropske Standarde ECE-R 44.

Svako auto-sedište koje prođe ADAC test može dobiti jednu od sledećih ocena: veoma dobro, dobro, zadovoljavajuće, dovoljno, nezadovoljavajuće. Akcenat se stavlja na sigurnost, ergonomičnost i lakoću korišćenja, kao najvažnije kriterijume. Rezultate ADAC testa koriste mnogi proizvođači automobila kako bi se prilagodili najmlađima i poboljšali svoje bezbednosne sisteme, ali i sami proizvođači auto sedišta prilikom kreiranja novih modela.

Avionaut Sky 2.0 odlično ocenjeno na ADAC testu

Prilikom odabira auto sedišta, ADAC uzima u obrzir zahteve tržišta i inovacije. Auto sedišta koja su jednom prošla test i dalje imaju važeće rezultate i samim tim ne moraju biti ponovo testirana. Do 2011. godine korišćeni su automobili Opel Astra, potom VW Golf VI, a od 2015. Golf VII. Pri simulaciji sudara koriste se lutke najnovije generacije, u sedećim i ležećim položajima. Lutke variraju u zavinosti za koju grupu auto sedišta se koriste, sa odgovarajućom težinom i veličinom.
Testira se stepen sigurnosti svih auto sedišta prilikom bočnog (pri brzini od 50 km/h) i prednjeg sudara (64 km/h), ali i sama udobnost i lakoća rukovanja auto sedištem. Stabilnost auto sedišta, način na koji sigurnosni pojas prijanja detetu, ergonomičnost auto sedišta, zaštita osetljivog predela oko glave i vrata su samo neki od kriterijuma koji se uzimaju u obzir. Izvode se i testovi koji se odnose na samu instalaciju auto sedišta u vozila sa dvoje ili četvoro vrata i u manje kombije. Od 2011. godine uvedeno je i testiranje na tokisčnost materijala svih delova sa kojima dete dolazi u direktan kontakt, kao što je prisustvo azota, teških metala ili zapaljivih materijala.

Auto sedište Charlie osvojilo prestižnu Red Dot nagradu

Izdanje za proleće 2023. sadrži i detaljnu procenu sedišta Swandoo Charlie. A posle Alberta, Marie i Curie, sada je i Charlie doprineo uspešnosti brenda Swandoo. Ovo sedište je ostvarilo vrhunske sigurnosne rezultate na ovogodišnjem testiranju potrošača, sa ukupnom ocenom 1,9 i sa 5 zvezdica za bezbednost pri bočnim udarima! Tako se Swandoo Charlie pokazao kao ozbiljan konkurent na tržištu, stekavši bezbednosne akreditive kod vodećih instituta za testiranje.
– Oduševljeni smo ovim pečatom odobrenja za Charlie iz ADAC-a. Ovo sedište predstavlja primer naše misije da razvijemo proizvode koji poboljšavaju dobrobit porodica. Uvećali smo našu listu priznanja, a najnovije, ovogodišnje, sada uključuje potpunu bezbednost dece u auto sedištima, i to od rođenja do 12 godina. Ponosimo se našim dostignućima i radujemo se nastavku inovacija! – kažu iz kompanije Swandoo.

Podsetimo, Swandoo Charlie je i-Size sedište sa naslonom, namenjeno deci 100-150 cm (otprilike 4-12 godina). U rezimeu na ADAC testu navedeno je da je ovo dobro auto sedište za decu, koje ima dodatnu opciju pričvršćivanja na ISOFIX sidrišta (u vozilima odobrenim za ovo), što povećava bočnu stabilnost i sprečava prevrtanje sedišta u krivinama.
Charlie je briljirao u testovima sudara sa bočnim udarima i postigao ukupnu ocenu od 1,9 „Dobro“. Najbolje ocene u kategorijama Ergonomija i Operativnost upotpunile su njegove ukupni rezultat na ovogodišnjem testiranju. Ovo je još jedan dokaz posvećenosti radu kompanije Swandoo i izvrsnosti u bezbednosti dece u saobraćaju.

Detaljnije o rezultatima sedišta Swandoo Charlie na ADAC testa OVDE.

buster_sa_naslonom_swandoo_charlie
buster_sa_naslonom_swandoo_charlie
X