Sigurna Beba

Dodaci za dečija auto sedišta: Praktična i korisna dodatna oprema

Swandoo-aloha-dodaci-za-auto-sedišta

Uz dečija auto sedišta mogu se kupiti i razni korisni dodaci. Oni će pružiti mlađanom putniku, ali i roditeljima veću sigurnost, udobnost i praktičnost tokom vožnje. Na tržištu je bogata ponuda dodatne opreme, ali nisu svi proizvodi kvalitetni, niti bezbedni.

Dodatna oprema za auto sedišta je veoma korisna i praktična. Određeni artikli bolje će organizovati prostor u vozilu ili pomoći oko higijene automobila i sedišta. Neki će vam pak olakšati praćenje vašeg mališana dok sedi u svom sedištu, a neki će zaštiti dete od sunca i vrućine. Svaki proizvod ima svoju svrhu kako bi vašem mlađanom putniku vožnja bila udobnija i bezbednija, a i vi ćete se osećati sigurnije.

Pre nego što kupite bilo koji dodatak, upoznajte se sa katakteristikama proizvoda, kao i samog proizvođača. Naš savet je: dodatna oprema za dečije auto sedište, kupuje se samo od priznatog proizvođača i dobavljača auto sedišta! Zašto? Zbog toga što ne postoje zahtevi za pribor za testiranje sudara. Zato, nažalost, na tržištu postoje različiti dodaci koji ne štite vaše dete, i još mogu biti opasni. Kada kupujete dodatnu opremu od renomiranog brenda kao što su recimo Axkid, Swandoo ili Avionaut – možete biti sigurni da je pribor testiran i da se uklapa sa vašim auto sedištem za dete.

Dodaci za auto sedište su različiti i brojni. U nastavku mi smo naveli najvažnije i uobičajene. To su oni koji će  možda i vama trebati za vaše dete i njegovo auto sedište, i doprineti da putovanje bude još udobdnije i sigurnije.

Zaštita za auto sedišta

Baš kao što i samo ime kaže, zaštita za auto sedište je dodatak koji štiti sedište u vozilu i može pomoći i sačuvati ga od prljavštine, habanja i vlage.  U našoj ponudi je nekoliko ovakvih artikala. Axkid zaštita za sedište zahvaljujući jedinstvenom dizajnu se uklapa u auto sedišta sa i bez ISOFIX-a. Može se montirati i na prednja i na zadnja sedišta. Kompatibilna je sa svim Axkid dečijim auto sedištima u suprotnom smeru od kretanja vozila. Postoji i unapređena verzija – Axkid zaštita za sedišta Premium. Ona poseduje dva odeljka (džepa) za odlaganje, u koje možete staviti različite stvari, a tu je i držač za tablet. Potrošače je zanimalo da li je ovaj dodatak testiran na sudare, a odgovor je da Axkid uvek obavlja interne testove sudara, i da ga je ova zaštita prošla, kao i da je tokom simulacije udara tablet ostao u držaču!

Zatim, tu je i Swandoo univerzalni štitnik za sedišta. Brojni zadovoljni korisnici nazvali su ga – superherojem! Doprinosi da vožnja automobilom bude čistija, urednija i olakšava putovanje sa malim vilenjacima. Brzo i jednostavno se postavlja, izrađen je od kvalitetnog materijala, lagano se održava. Swandoo štitnik čuva sedišta od blatnjavih dečijih cipela, raznih mrlja, pa čak i onih dosadnih ogrebotina uzrokovanih sitnim kamenčićima koji se često zaglavljuju na obući. Uz njega više ne morate da razmišljate hoće li na presvlakama automobila ostati trajni tragovi uzrokovani dečijim nestašlucima i nespretnim pokretima.

Swandoo štitnik je univerzalan dodatak. Odgovara svim putničkim sedištima sa naslonom za glavu i neprimetno se integriše u svaki enterijer automobila. Postavlja se veoma brzo i jednostavno – treba ga samo staviti oko naslona za glavu sedišta i umetnute „rep“ između naslona i površine za sedenje. Odlično funkcioniše i na tekstilnim i na kožnim sedištima zbog materijala protiv klizanja na donjoj strani! Zahvaljujući svojoj impresivnoj debljini daje prednost bezbednosti bez kompromisa! Deci je zanimljiv i zbog petlji za igračke. 

Axkid_bebi_ogledalo_sigurna_beba_srbija

Ogledalo za auto sedište

Axkid bebi ogledalo pomaže vam kao roditelju da vidite tokom putovanja svoje dete kako sedi u auto sedištu okrenutom u suprotnom smeru od kretanja vozila.  Lako se namešta, a veoma je praktično. Ogledalo se pričvršćuje na zadnji deo naslona za glavu. Potrošači su ga ocenili kao veoma praktičnu dodatnu opremu, izuzetno korisnu. Imati ogledalo u autu takođe može pomoći vašem detetu da podigne pogled i smanji rizik od mučnine.

Organizator za auto sedište

Još jedan praktičan dodatak je organizator. Čuva i organizuje osnovne potrepštine za vozilo. Axkid organizator se u automobilu lako montira, ima držač za tablet i nekoliko pregrada za odlaganje stvari. Džepovi su različitih veličina i mogu poslužiti za velike i male predmete. Postavlja se na poleđinu naslona prednjeg sedišta, sa dve trake. Odgovara svim automobilima. Potrošači su posebno pohvalivši džep za tablet kao jedan od najvećih na tržištu. Takođe, mnogi su naveli da je zanimljiv deci koja rado u njega stavljaju svoje igračke i premeštaju stvari iz jedne u drugu pregradu organizatora, pa im je tako tokom vožnje veoma zabavno.

axkid x geggamoja minikid zaštita za sedište

Navlaka za auto sedište

Presvlake ili navlake za dečije auto sedište su u Sigurnoj bebi među najtraženijim atriklima dodatne opreme. Posebno pred leto zbog visokokvalitetnih materijala od kojih su izrađeni. Navlake ne samo da štite dečija sedišta od prljavštine i mrlja, nego rasladna i meka tkanina takođe smanjuje apsorpciju toplote od sunca. Može se lako navući preko postojećeg auto sedišta, stvarajući mek i udoban osećaj za vaše čedo.

Mlađani putnici i njihovi roditelji oduševljeni su živopisnom kolekcijom Axkid x Geggamoja presvlaka za dečija auto sedišta. Sa ovim proizvodom je vožnja automobilom još zabavnija.

U našoj ponudi su dva razigrana printa – “Divlji život” i “Baloni”. Tako su auto sedište postala zabavnija, razigranija i živopisnija za korišćenje tokom cele godine. Presvlake su izrađene od bambusa i viskoze. A pored navlaka za auto sedišta, dva živopisna dizajna su i na štitnicima za prozore (suncobrani) u našoj dodatnoj opremi. Ovi dodaci štiti vaše dete kada sija žarko sunce. Inače, presvlake za auto sedišta dolaze u dva različita modela, što omogućava da se uklope sa svim najpopularnijim Axkid dečijim auto sedišta okrenutim “unazad”. Više o Geggamoja proizvodima možete naći na njihovom sajtu OVDE

Swandoo Aloha Letnja Zaštita

Saveti za duga putovanja automobilom sa malom decom

Swandoo Aloha letnja zaštita je naš hit dodatak. Kako se pojavi u ponudi, tako se rasproda! Jer, ne samo da je lepa i osvaja na prvi pogled, nego omogućava ugodno putovanje automobilom mlađanim putniku tokom žarkog leta. U njegovom sedištu Swandoo Marie sa Aloha letnjom zaštitom biće mu mnogo prijatnije, zahvaljujući fantastičnim karakteristikama koje je krase.

Izrađena je od premium prirodne tkanine i pruža optimalnu ventilacijuOmogućiće poboljšanu prozračnost i smanjeno znojenje, čak i u najtoplijim danima! To je zahvaljujući vrhunskoj 3D mrežastoj tkanini koja pomaže da se smanji rizik od pregrevanja.

Izuzetan dizajn inspirisan je džunglom. Takođe, svetlije boje apsorbuju manje toplote kada su izložene suncu. Postavka je jednostavna. Treba samo da uklonite originalnu navlaku auto sedišta i zamenite je Aloha letnjom zaštitom. Stare presvlake možete vratiti na školjku sedišta kad god želite! Održavanje je takođe lako. Aloha navlaka može se ručno prati u toploj vodi. Inače, aloha na havajskom jeziku je – pozdrav, ljubav, mir, saosećanje, simpatija… a od skoro ova reč je na svim meridijanima i fantastična letnja navlaka za dečije auto sedište!

Letnji pribor

Topli letnji dani ne nose samo koristi, već i rizike. Svake godine agencije i organizacije obaveštavaju o opasnosti ostavljanja mališana u vrelim automobilima. Uprkos upozorenjima, dešavaju se incidenti gde deca čak i umiru od toplotnog udara i hipertermije, jer su ostavljena bez nadzora u zaključanim vozilima. Opasnost od pregrejanih automobila treba smanjiti koliko god je to moguće.

Axkid Connect dodaci auto sedište

Na sreću, ovaj rizik se može sprečiti. Axkid je kroz inovaciju, korisni dodatak Axkid Connect, razvio sigurnosnu podlogu koja upozorava kada se temperatura u automobilu poveća, kao i ako dete ostane samo u autu. Na taj način deluje kao dodatna bezbednosna mera predostrožnosti za vaše dete i pametan alat za vas kao roditelja.  Više o opasnostima koje vrebaju u pregrejanim vozilima i zašto su bebe i mala deca sklonija hipertermiji nego odrasli, pročitajte u blogu OVDE

Novo na tržištu: Axkid Grand Tour za savršene porodične avanture

Axkid Connect je veoma tanka zaštitna podloga, udobna, jednostavna za upotrebu i lako se prebacuje između različitih automobila. Povezuje se sa vašim mobilnim “pametnim telefonom”. Pruža veću sigurnost roditelju tokom putovanja i upozorava kada dete u auto sedištu nije više bezbedno. Ova sigurnosna podloga se jednostavno postavlja na dečije auto sedište i čim nešto nije kako treba, telefon će vam to signalizirati. Axkid Connect će upozoriti da recimo treba prilagoditi temperaturu automobila, kada dete predugo sedi u sedištu vozila, ili ako je ostalo samo u autu.

Uklapa se u sve vrste i marke automobilskih sedišta za decu i nosiljkama za bebe. Podloga je integrisana sa besplatnom aplikacijom za lak pristup uputstvima, opisima proizvoda i instalacionim filmovima. Budući da se uklapa sa različitim vrstama auto sedišta za decu, može se koristiti duže vreme, pa čak i deliti sa drugima. Axkid Connect pruža veću sigurnost, bezbednost, kao i blagostanje i vašem detetu i vama.

Axkid podloga za hlađenje AeroMoov dodaci auto sedišta

Koje mesto u automobilu je najbezbednije?

Axkid podloga za hlađenje AeroMoov je još jedan veoma koristan dodatak. Reč je o rashladnoj navlaci za auto sedište, koja pomaže detetu da održava odgovarajuću telesnu temperaturu u sedištu tokom toplih letnjih dana. Pomoću nje ćete smanjiti rizik od toplotnog udara i izbeći mokra leđa ili lepljivu kosu mlađanog putnika. Jedinstvena 3D tehnologija odvodi višak toplote i pomaže da svež vazduh cirkuliše. Apsorbuje vlagu i znoj. Mekana je, udobna, fleksibilna i može se prati u veš-mašini. Izrađena je od organskog pamuka, koji se može reciklirati.

Axkid podloga AeroMoov omogući će vam da od sada putovanja i po velikim vrućinama mogu biti prijatna za dete. Sa jedinstvenim dvodelnim dizajnom, naslon za glavu se lako podešava, i kada je dete u sedištu. Pogodna je za sva Axkid auto sedišta okrenuta u suprotnom smeru. Važno je napomenuti da je Air sloj sertifikovan za OekoTek 100 Class 1. To znači da je vazdušni sloj potpuno bez supstanci koje bi mogle biti štetne za dete. U našem blogu možete još detaljnije pročitati OVDE.

Swandoo suncobran je odličan dodatak za sedišta Charlie, Curie i Marie. On je optimalna UV zaštita za veličanstvene letnje avanture. svetlošću. Znamo da su dečija koža i oči osetljiviji na direktnu sunčevu svetlost nego odrasli, i zato ih moramo zaštititi.  Posebno mališani, koji još ne mogu da izraze svoju nelagodu, niti da sami izbegnu sunčeve zrake.  Swandoo suncobran je idealno rešenje za to, nadstrešnica koja je odlična zaštita od sunca. Lako se pričvršćuje i štiti glavu vašeg deteta od direktne sunčeve svetlosti.  Za još veću pokrivenost, vizir na rasklapanje će obezbediti dodatnu senku. Da biste bili sigurni da su detetove oči i lice potpuno zaštićeni tokom sunčane letnje vožnje, jednostavno preklopite vizir za veću pokrivenost kada je sunce pod malim uglom ili je vaše dete spremno za dremku.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

X