Sigurna Beba

Koja je razlika između Avionaut dečijih auto sedišta Cosmo i Pixel PRO?

Avionaut pixel pro cosmo razlike

Nedavno je brend Avionaut lansirao novi model dečijeg sedišta - Cosmo. Ono je na prvi pogled gotovo isto kao i Pixel PRO, "jaje" za bebe, koje je osvojilo brojne nagrade, dobilo odlične ocene na testiranjima i mnoštvo pohvala zadovoljnih korisnika. Osim u ceni, po čemu se još ova dva auto sedišta razlikuju?

Oba Avionaut sedišta ispunjavaju najnovije evropske bezbednosne standarde: i-Size i ECE-R129. Mogli bismo reći da je Cosmo “mlađi brat” sedišta Pixel PRO. Bezbedna dečija sedišta štite mlađane putnike pri naglom kočenju i prilikom iznenadnih manevara na putu, i obezbeđuju položaj tela koji ne ometa njihov pravilan razvoj. Upravo takva su Pixel PRO i Cosmo auto sedišta! Okrenuta su u suprotnom smeru od kretanja vozila („unazad“ ili RWF), kao i sva „jaja“ namenjena bebama. Što se montaže tiče, oba se jednostavno i brzo postavljaju uz korišćenje sigurnosnih pojaseva u automobilu ili na IQ bazu sa ISOFIX sistemom.

Umetak garantuje pravilno pozicioniranje bebe

Pixel PRO i Cosmo su sedišta namenjena za decu 0-13 kg, odnosno dužinu 40-86 (87) cm. Njihova prednost u odnosu na slična „jaja“ na tržištu je u umecima, koja su razvijena u saradnji sa fizioterapeutima i specijalistima iz oblasti pravilnog razvoja dece. Avionaut je veoma ponosan na ovo zajedničko privređivanje, koje već godinama pokazuje izuzetne rezultate. 

Pixel PRO je jedno od retkih dečijih sedišta koje se preporučuje za prerano rođene bebe! Znači za nedonoščad, koja su veoma sitna i majušna. To je omogućio inovativni neonatalni umetak. Upravo on i tako krhkom mlađanom putniku omogućava bezbednu vožnju u kojoj će prirodno da zauzime ispravan položaj u auto sedištu. Pravilno pozicioniranje poboljšava mehaniku disanja, a takođe i minimizira rizik od refluksa. Upotreba ovog inovativnog umetka obezbeđuje 100% bezbednost za prevremeno rođene bebe i novorođenčad! Modularnost umetka omogućava da se u potpunosti prilagodi visini i telu bebe koja se prevozi. Više o Pixel PRO umetku pročitajte OVDE.

U Cosmo sedištu dete može putovati od prvih dana života, jer poseban umetak garantuje pravilno pozicioniranje bebe. Obezbediće da mališan uvek zauzme ergonomski položaj tokom vožnje, što je osnova za zdrav razvoj njegove kičme!

Iznajmljivanje dečijih auto sedišta

Lagana konstrukcija auto sedišta

Pixel PRO je najlakše dečije auto sedište na tržištu – teško je samo 2,5 kg! Cosmo je nešto teže – 3,2 kg. To je izuzetno važna karakteristika ovih sedišta. Cenićete njihovu laganu konstrukciju u mnogim situacijama, recimo – u jednoj ruci nosićete sedište, a u drugoj torbu za kupovinu; kada stavite dečije sedište u auto i izvadite ga nekoliko puta dnevno, na primer zato što vozite starije dete u vrtić, školu ili na neke aktivnosti; prilikom postavljanja sedišta u dva ili više vozila; kada vaše dete postane malo veće i teže, dostigne 8 ili 10 kg, pa je onda težina sedišta veoma bitna! Lagano sedište je zgodno i za bake i deke – o njihovoj kičmi treba povesti računa, iako je teret koji nose mio, drag i tako sladak.

Težina sedišta, dobro oblikovana ručka i sigurnost da je detetu udobno, važne su stavke koja svako putovanje, kraće ili duže, čine mnogo prijatnijim. Obezbediće da je mlađani putnik bezbedan, a roditelji zadovoljni. Sve što je navedeno razlog su što ova auto sedišta zadovoljni korisnici opisuju u samo tri reči – bezbedno, udobno, funkcionalno.

Novo na tržištu: Axkid Grand Tour za savršene porodične avanture

Najbolja preporuka – zadovoljni korisnici!

Da zaključimo – Pixel PRO i Cosmo su odlična auto sedišta za bebe. To nije subjektivna ocena proizvođača ili pak nekog laika, nego procena stručnjaka i zadovoljnih kupaca.

Sedište Avionaut Pixel PRO je uspešno prošlo ADAC test i dobilo priznanje AGR, nemačkog udruženja za zdrava leđa. Kao što smo rekli, pogodno je i za male i prevremeno rođene bebe, i-size sedište do 86 cm, ima mnošto umetaka i materijal mu je fantastičan. Uz to je najlakše „jaje“ na trzištu – teži samo 2,5 kg. 

Avionaut Cosmo je takođe i -size „jaje“, do 87 cm. Veoma je slično Pixel PRO sedištu, ali sa nešto manje umetaka i cena mu je povoljnija, odnosno jeftinije je. Proizvođač Avionaut produžava garanciju registracijom na njihovom sajtu, i nakon toga, u prve dve godine u slučaju nezgode, daju vam novo sedište (neophodno je da sedište bude upisano u saobraćajni izveštaj o nesreći).

Šta su univerzalna dečija kolica i setovi 2u1 i 3u1

X